Vluchtelingenwerk Nieuwegein neemt ruim € 11.000,- in ontvangst

De medewerkers van Vluchtelingenwerk Nederland wisten niet wat ze zagen toen ze vrijdag 20 mei op basisschool De Veldrakker in Nieuwegein waren om de opbrengsten van de sponsorloop in ontvangst te nemen. Ruim € 11.000,- hadden de leerlingen van basisscholen De Meander, De Krullevaar en De Veldrakker tijdens de Koningsspelen bij elkaar gelopen voor vluchtelingen die in Nieuwegein wonen.

De oorlog in Oekraïne was de aanleiding voor de scholen om de sponsorloop te organiseren. Niet alleen voor vluchtelingen uit dat land, maar voor alle vluchtelingen die in Nieuwegein wonen. Dat het onderwerp leefde onder de leerlingen en hun sponsoren mag duidelijk zijn uit het enorme bedrag dat zij hebben opgehaald.

Vluchtelingenwerk Nieuwegein is erg blij met deze grote gift. Zij gaan hiermee onder andere ervoor zorgen dat de fietsen van de ouders van gevluchte kinderen veilig worden voor het vervoer van de kinderen. Veel van hen hebben geen kinderzitje of stepjes en dat is natuurlijk gevaarlijk. Verder wil Vluchtelingenwerk in hun nieuwe gebouw, dat volgend jaar klaar is, graag een computerruimte voor kinderen inrichten. Het sponsorgeld gaat daarbij goed van pas komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk