GFT wordt in de zomer wekelijks opgehaald in Nieuwegein

In opdracht van de gemeente Nieuwegein gaat RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) in de zomerperiode wekelijks Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) ophalen. Huishoudens in de gemeente Nieuwegein die een GFT-container (kliko) hebben, kunnen deze in de periode 4 juni tot en met 31 augustus elke week aanbieden. Tot nu toe werd in Nieuwegein het GFT in de zomer om de week opgehaald. Het wekelijks legen van de GFT-container in de zomerperiode moet ervoor zorgen dat inwoners meer GFT apart houden van het restafval.

Wethouder Peter Snoeren: “Naast de tweede gratis GFT-container willen we het onze inwoners met deze service gemakkelijker maken om ook in de zomer het GFT-afval goed te scheiden. Bijna een derde van het restafval is GFT en verdwijnt in de dure verbrandingsinstallatie. Er valt dus nog veel te winnen. Ook op het gebied van milieu. Van GFT-afval maken we namelijk groengas en compost.”

Wijziging inzameldagen
Voor alle huishoudens wijzigen met ingang van 4 juni de inzameldagen voor GFT, PMD, papier en restafval. RMN directeur Rob Schram: “Als professionele partner van de bij RMN aangesloten gemeenten, kijken we voortdurend waar we werkzaamheden verder kunnen optimaliseren. De invoering van de zomerinzameling hebben we aangegrepen als kans om de inzamelroutes zo in te richten dat voertuig en personeel optimaal worden benut”.

4 thoughts on “GFT wordt in de zomer wekelijks opgehaald in Nieuwegein

 1. […] In opdracht van de gemeente Nieuwegein gaat RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) in de zomerperiode wekelijks Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) ophalen. Huishoudens in de gemeente Nieuwegein die een GFT-container (kliko) hebben, kunnen deze in de periode 4 juni tot en met 31 augustus elke week aanbieden. Tot nu toe werd in Nieuwegein het GFT in de zomer om de week opgehaald….lees verder […]

 2. lies

  Wat worden de nieuwe ophaaldagen. Waar kan ik dat vinden?

  1. Gijs

   Dat kun je vast t.z.t. op rmn.nl vinden of in de app van RMN.

   1. Gijs

    Een als je geen app gebruikt, maar wel smartphine of tablet hebt, dan is het wel handig om in je agenda te zetten wanneer iets opgehaald wordt, met alarmpje om de kliko aan de straat te zetten èn en alarmpje om de kliko weer naar huis te halen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren