Gevangenisstraf en tbs geëist tegen Nieuwegeiner voor stalking en vernieling

Tegen een 54-jarige verdachte uit Nieuwegein heeft het Openbaar Ministerie tien maanden gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist. Ook krijgt hij als het aan het Openbaar Ministerie ligt een contact- en gebiedsverbod waarmee de omgang met zijn slachtoffers moet worden voorkomen.

De man wordt ervan verdacht twee ex-partners maandenlang te hebben lastig gevallen, waarbij hij een eerder door de rechter-commissaris opgelegd contactverbod aan zijn laars lapte. Ook heeft hij volgens de officier van justitie de auto’s van de vrouwen meerdere malen bekrast en heeft hij het huis van een van hen betreden met behulp van een gestolen sleutel.

De aard van delicten en de context waarin deze plaatsvonden, maken een psychologisch en psychiatrisch onderzoek naar de verdachte wenselijk. De verdachte heeft echter medewerking aan een dergelijk onderzoek geweigerd. De man is eerder voor een ernstig geweldsdelict veroordeeld. Op grond van rapportages die ten behoeve van die rechtszaak zijn opgesteld, vorderde het OM vandaag toch tbs met dwangverpleging om de slachtoffers en de maatschappij maximaal te beschermen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren