Getuigen gezocht na dollemansrit in Nieuwegein

De politie is op zoek naar getuigen die vrijdagavond 28 oktober rond 19.15 uur bijna werden aangereden toen zijn op de kruising Vreeswijksestraatweg met de Binnenwal op de fiets de weg overstaken. Een bestuurder van een personenauto onttrok zich vanavond aan een politiecontrole en startte een dollemansrit door de stad, waarbij hij andere weggebruikers ernstig in gevaar bracht.

Rond 19.00 uur zagen agenten een personenauto met flinke snelheid rijden op de jutphasestraatweg. Het voertuig kreeg een stopteken, maar de bestuurder bleek niet voornemens om mee te werken aan de controle. Hij ging er met hoge snelheid vandoor en agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder bracht het overige verkeer ernstig in gevaar terwijl hij met hoge snelheden door de stad raasde. Op de kruising Vreeswijksestraatweg met de Binnenwal moesten meerdere fietsers plotseling uitwijken toen hij daar door rood reed.

De achtervolging eindigde op de Bergwal waar hij te voet wegvluchtte. Vier mannen, vermoedelijk bekenden van de bestuurder, hielpen hem te ontkomen door de politieagenten te hinderen en tegen te houden. Hierbij ontstond een worsteling, waarbij een agent gewond raakte. Deze vier mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder wist te ontkomen. De politieagent die gewond raakte heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto is nog voortvluchtig, zijn identiteit is bekend.

Getuige op de fiets gezocht!

De politie is op zoek naar de fietsers die moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Bent u dit, of heeft u meer informatie aangaande dit incident dan wil de politie graag met u spreken. Informatie kan doorgegeven worden via 0900-8844.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk