Gesmokkel bij ludieke match

“Erg handig”, noemt mevrouw Doyer de activiteitengids die zij net in ontvangst heeft genomen. Zelf neemt ze al deel aan verschillende activiteiten die zorgcentrum Zuilenstein, waar ze woont, organiseert. De gids is het resultaat van een match die op de Beursvloer 2011 werd gesloten: Zorgspectrum, locatie Zuilenstein, heeft van Lions Nieuwegein activiteitengidsen gekregen. Op de foto neemt Martin van Leeuwen, president van Lions Nieuwegein de tegenprestatie in ontvangst: sokken.

Gea Evers, coördinator vrijwilligers Zuilenstein en Van Leeuwen sloten de match. Vanuit Zuilenstein lag de vraag om alle vaste activiteiten die voor de bewoners worden georganiseerd overzichtelijk bij elkaar te presenteren in de vorm van een boekje of een gids. In eerste instantie ging het alleen om het ontwerp van de gidsen. De Lions waren echter zo enthousiast, dat zij ook het drukwerk hebben verzorgd. De gids is professioneel vormgegeven en belangeloos geleverd door Pack&Parcel.

Dankzij de activiteitengids zijn niet alleen alle bewoners maar ook hun naasten/mantelzorgers goed geïnformeerd over de mogelijkheden en is er een duidelijk overzicht van alle activiteiten, van gymnastiek en braintraining tot een bakploeg en een wandelclub. Als tegenprestatie voor het mooie aanbod van de Lions kwamen Evers en Van Leeuwen gezamenlijk tot een ludiek idee: een aantal zelfgebreide sokken voor de Lions-leden. Omdat veel ouderen niet zo’n zin meer hadden in breien, is er wat gesmokkeld en zijn er ook wandelsokken gekocht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk