Geslaagde techniekmiddag voor VMBO op Tech Campus Nieuwegein

Op donderdag 8 maart vond de Techniekmiddag van ROC Midden Nederland plaats op de Tech Campus Nieuwegein. Tijdens de Techniekmiddag aan de Harmonielaan ontving het ROC in totaal 83 VMBO leerlingen uit het tweede leerjaar. De leerlingen van Globe College, Anna van Rijn College, Cals College en Broeckland College kwamen naar de Tech Campus Nieuwegein voor een techniekbrede doe-oriëntatie.

Margo Bon van ROC Midden Nederland: ‘Het doel van deze Tech Campus is leerlingen kennis te laten maken met veelzijdige en moderne techniek, zodat de keuze voor een vervolgopleiding in de techniek makkelijker wordt. De laatste jaren is de animo voor technische opleidingen niet groot, terwijl er heel veel vraag is naar goed opgeleide vakmensen.’

Acht verschillende workshops
De leerlingen werden deze middag in groepen opgedeeld tijdens de middag om zo kennis te maken met de verschillende werelden van techniek. Er werden in totaal acht verschillende workshops gegeven. De workshops waaronder; ontwerpen, sleutelen, tekenen, timmeren en proefjes werden verzorgd door Tech College, Bouw & Interieur College, Automotive College, ICT College, Veiligheid & Defensie, Gezondheidszorg College (Laboratoriumtechniek) en Creative College (Podiumtechniek).

De Techniekdoemiddag maakt deel uit van een reeks van activiteiten gericht op techniekoriëntatie voor het VMBO. Tech Campus Nieuwegein heeft hiervoor een programmateam VMBO-MBO opgericht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren