Geslaagde eerste bijeenkomst voor opzetten netwerk met kinderambassadeurs in Nieuwegein

Na de oproep van kinderambassadeur van het eerste uur, Fay van Zuilen uit de wijk Fokkesteeg, vond dinsdag 16 juni de allereerste vergadering plaats van alle kinderambassadeurs in Nieuwegein. De wijken Fokkesteeg, Hoogzandveld, Galecop en Batau-Noord waren vertegenwoordigd door respectievelijk Max van der Horst, Reijn Horsman, Anne Kersbergen, Vince Nagtegaal, Amira Schoonenberg en Fay van Zuilen zelf.

Er werd onder voorzitterschap van Fay druk vergaderd over het opstarten van een breed netwerk met kinderambassadeurs in Nieuwegein. ‘Eerst moet de basis worden gelegd en werden de taken verdeeld. Gesproken werd over een logo, het opzetten van een website, een nieuwsbrief en natuurlijk gebrainstormd over hoe Nieuwegein nog meer kinderambassadeurs kan krijgen’ aldus Fay van Zuilen. Fay ontving begin dit jaar, samen met Anne Kersbergen, Max van der Horst en Reijn Horsman, het jongerenlintje De Doorslag vanwege de activiteiten die zij hadden opgezet in hun wijk Fokkesteeg.

De ambassadeurs waren het er snel over eens dat een campagne tegen pesten hoog op hun lijstje staat. De kinderambassadeurs vinden het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen, dat kinderen stoppen met pesten en kinderen niet discrimineren. Binnenkort zullen er in meerdere wijken kinderambassadeurs aan het werk gaan.

Fay: ‘Het allereerste besluit dat we afgelopen dinsdag hebben genomen, was het overnemen van de yell van Fokkesteeg: “Samen zijn we sterk, samen dat zijn wij, iedereen die hoort erbij; in Nieuwegein….” En zo kan ook de naam van de wijk worden ingevuld.’

Fay van Zuilen

Kinderen in de leeftijd van 9 tot 13 jaar kunnen kinderambassadeur worden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Nathalie Nagtegaal. Nathalie is de begeleidster van de kinderambassadeurs in Nieuwegein. Het e-mailadres is: kinderambassadeurs@nieuwegeinsociaal.online.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren