Jongerenlintjes ‘De Doorslag’ uitgereikt tijdens nieuwjaarsreceptie

Tijdens het nieuwjaarsfeest in De Kom, maandag 6 januari jl., heeft burgemeester Frans Backhuijs zoals gebruikelijk weer de jongerenlintjes ‘De Doorslag’ uitgereikt. Dit jaar kregen maar liefst 6 jongeren het lintje uit handen van de burgemeester. De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein.

De winnaars krijgen ieder een eigen steen op de kade van de Doorslag. Op die manier ontstaat er een Walk of Fame die zich in de loop der jaren steeds verder uitbreidt. Het jongerenlintje draagt niet voor niets de naam: ‘De Doorslag.’ Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen, van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Fay van Zuilen, Anne Kersbergen, Max van der Horst en Reijn Horsman
Dit jaar kregen de vier kinderambassadeurs, Fay van Zuilen (9), Anne Kersbergen (11), Max van der Horst (10) en Reijn Horsman (10) het lintje voor hun vrijwillige inzet voor de Kidsclub in de wijk Fokkesteeg. De kinderen hebben een eigen slogan: ‘Samen staan we sterk, samen dat zijn wij, iedereen die hoort erbij in Fokkesteeg.’

Anne, Max, Reijn en Fay met hun prijs

Mabel van Spanje
Mabel (16) kreeg haar jongerenlintje vanwege haar inzet voor M25 en weet dit te combineren met haar inzet voor de LHBT-rechten voor leerlingen op het Cals College in Nieuwegein.

Nama Abdulla
Nama (21) zet zich in voor de Wereldkeuken (= internationaal koken voor tieners) in Dorpshuis Fort Vreeswijk. Zij woont sinds 2017 in Nieuwegein en is afkomstig uit Koerdistan. Zij heeft een betaalde baan, volgt een opleiding en daarnaast doet zij vrijwilligerswerk in het dorpshuis Fort Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren