Wie verdient volgens u een ‘Jongerenlintje’

De gemeente Nieuwegein wil jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor Nieuwegein een onderscheiding geven. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, een jongere die altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. Kent u zo’n jongere? Meld hem of haar dan nu aan. Hieronder leest u hoe u dat kunt doen. Aanmelden kan nog tot 1 december aanstaande.

Aanmelden
Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. De jongere hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar wel met Nieuwegein te maken heeft. Inzenden kan tot en met 1 december aan Elsje Leurs, via e.leurs@nieuwegein.nl. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein worden de jongerenlintjes uitgereikt.

Doorslag
Het jongerenlintje krijgt overigens de naam: De Doorslag. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt. Het woord jongerenlintje doet overigens vermoeden dat de jongere iets omgehangen krijgt. Niets is minder waar. De beloning is een tegel met daarop de naam van de jongere. Uiteindelijk krijgen alle tegels een plek in de stad die samen een zogenaamde ‘walk of fame’ gaan vormen.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren