Beurs met Maastrichts aardewerk in Fletcher Hotel Nieuwegein

Op zaterdag 17 juni 2023 organiseert de Vereniging Maastrichts Aardewerk (VMA) alweer haar tweede beurs. Deze beurs wordt gehouden in het Fletcher Hotel in Nieuwegein aan Buizerdlaan 10 en is toegankelijk van 11.00 uur tot 15.00 uur. De toegang is gratis, voor zowel leden als niet-leden.

De bekendste namen onder het Maastrichts Aardewerk zijn: Petrus Regout, Société Céramique, Sphinx en Mosa. Tot circa 1970 is er serviesgoed en gebruiksaardewerk gemaakt. Helaas stopte de productie toen. De productie van sanitair en tegels ging nog wel door.

Meer dan een eeuw aardewerkproductie heeft een ongekende hoeveelheid verzamelitems opgeleverd. Het aardewerk wordt nu verzameld en als vereniging organiseert de VMA daarvoor jaarlijks een aantal beurzen.

Er zijn een aantal populaire decors onder verzamelaars. Maar soms wijzigt het ook en komt een ander decor opeens in de belangstelling. Al jarenlang zijn de decors Beatrix, Landschap en Butterfly populair. Maar ook het pastel servies of wit aardewerk is een apart verzamelgebied: iedere verzamelaar heeft zijn eigen specialisatie. En dat is wat het verzamelen ook weer zo mooi maakt. Diverse decors in de kleur lila hebben nu de aandacht van veel verzamelaars.

Houdt u van oud en antiek servies? Van Boerenbont tot Wellington, van wit tot pastel of prachtig paars servies, van kopjes tot lampetstellen, of zoekt u nog een po? U vindt het op deze beurs in Nieuwegein. De verkopers hebben enkel en alleen Maastrichts Aardewerk op hun kramen, zoals: Serviesgoed van o.a. Petrus Regout, Société Céramique en Mosa.

Voorafgaand aan de beurs wordt de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging gehouden van 09.00 uur tot 11.00 uur. Deze vergadering is alleen toegankelijk voor leden van de VMA. De start van de beurs is dus na afloop van de vergadering.

Kijk voor meer informatie over de Vereniging Maastrichts Aardewerk op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk