Geslaagd eerste buurtterras in Fokkesteeg

Jeroen Claase, Dennis Raterman, Sinniwavi en LoLo fleurden dinsdagavond het eerste buurtterras op tijdens de start van de ‘Betere Buurten Schansen-Zuid’ aan de Laarderschans. Na deze aftrap zullen nog drie buurtterrassen worden gehouden in de wijk Fokkesteeg. Onze videografen Bart van Rooijen en Jos van Vogelpoel namen een kijkje in de wijk en maakten bovenstaand videoverslag. Ruim 70 wijkbewoners waren aanwezig, waaronder ook wethouder Jan Kuiper.

Op de buurtterrassen ontmoeten bewoners het team van Betere Buurten, de partners en elkaar. Tijdens de bijeenkomsten worden verbeteringen, dromen en wensen van bewoners verzameld. ‘Het is een mooi begin om samen aan het werk te gaan aan een ontwerp voor een mooie, toekomstbestendige buurt die past bij de bewoners’ aldus de gemeente Nieuwegein.

Het doel van het Betere Buurten programma is om de buitenruimte in Nieuwegeinse jaren ’70 en ’80 buurten duurzaam te vernieuwen, zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Betere Buurten is gekoppeld aan de vervanging van een gedeelte van de riolering. Als deze vervangen is, wordt er tijdelijke bestrating gelegd, zodat de grond zich een periode kan ‘zetten’. Vervolgens worden de vernieuwingen uit het plan van ‘Betere Buurten’ uitgevoerd.

Data van de komende buurtterrassen
· Zaterdag 13 juli, 14:00 – 16:00 uur, bogen Abstederschans
· Woensdag 17 juli 15:00-17:00 uur, trapveld Mokerschans
· Vrijdag 19 juli 18:00 – 20:00 uur, grasstrook Holterschans

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren