Betere Buurten start in Schansen-Zuid

Betere Buurten Schansen-Zuid gaat van start! Op 4 buurtterrassen ontmoeten bewoners het team van Betere Buurten, de partners en elkaar. Tijdens de bijeenkomsten worden verbeteringen, dromen en wensen van bewoners verzameld. ‘Het is een mooi begin om samen aan het werk te gaan aan een ontwerp voor een mooie, toekomstbestendige buurt die past bij de bewoners’ aldus de gemeente Nieuwegein.

Optredens uit de buurt (9 juli)
Tijdens het eerste buurtterras (9 juli) treden artiesten uit de buurt op. Muzikanten Jeroen Claase, Dennis Raterman, Sinniwavi en LoLo hoorden van de buurtterrassen en willen er graag een geslaagde bijeenkomst van te maken.

Betere Buurten
Het doel van het Betere Buurten programma is om de buitenruimte in Nieuwegeinse jaren ’70 en ’80 buurten duurzaam te vernieuwen, zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Belangrijk zijn:

· Een groene buurt
· Een gezonde buurt
· Een betrokken buurt
· Een buurt voor jong en oud
· Een schone en veilige buurt

Het gaat hierbij om het groen, speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting.

Betere Buurten is gekoppeld aan de vervanging van een gedeelte van de riolering. Als deze vervangen is, wordt er tijdelijke bestrating gelegd, zodat de grond zich een periode kan ‘zetten’. Vervolgens worden de vernieuwingen uit het plan van Betere Buurten uitgevoerd.

Overige buurten
Ook als een wijk geen ‘Betere Buurt’ is, vindt daar gewoon onderhoud plaats. In heel Nieuwegein blijft de gemeente Nieuwegein werken aan een mooie, leefbare stad.

Data
. Dinsdag 9 juli 18:00-20:00 uur, picknicktafel Laarderschans
· Zaterdag 13 juli, 14:00 – 16:00 uur, bogen Abstederschans
· Woensdag 17 juli 15:00-17:00 uur, trapveld Mokerschans
· Vrijdag 19 juli 18:00 – 20:00 uur, grasstrook Holterschans

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren