Gemeente bezorgd over vertraging werkzaamheden trambaan

Op woensdag 17 oktober jl. kreeg de gemeente het bericht dat de werkzaamheden aan de trambaan tussen het traject Westraven en Nieuwegein/IJsselstein vertraging hebben opgelopen. Het werk zal niet, zoals eerder toegezegd, op 5 november as. gereed zijn. Oorzaak is dat wederom scheuren geconstateerd zijn in de nieuwe spoorstaven die onlangs zijn gelegd. Opdrachtgever Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft de werkzaamheden laten stilleggen en is opnieuw onderzoek gestart naar de oorzaak. Het BRU kan niet aangeven wanneer de tram weer gaat rijden zolang het nieuwe onderzoek loopt.

De gemeente maakt zich met name zorgen over de duur dat de Nieuwegeiners met dit ongemak geconfronteerd worden. De gemeente maakt zich dan ook samen met gemeente IJsselstein sterk voor het optimaliseren van alternatief vervangend openbaar vervoer en een goede communicatie naar alle betrokkenen. De belangen van de inwoners, winkeliers, bedrijven, instellingen, reizigers en de bereikbaarheid van onze stad zal de gemeente de komende tijd in onze contacten/overleggen met het BRU waarborgen.

De gemeente dringt er daarbij bij het BRU op aan dat de communicatie met deze verschillende (bewoners)groepen en andere belanghebbenden wordt geïntensiveerd. De gemeente onderzoekt nog of nieuwe werken in de openbare ruimte in de stad in het vaarwater zouden kunnen komen van de tijdelijke intensivering van het busverkeer. Extra omleidingen en afsluitingen in de stad moeten nu extra worden gewogen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren