Nieuw!Natuurkwartier

Scouting Vreeswijk (Fort Vreeswijk).

Tijdens de Algemene Beschouwingen 2007 heeft de CDA-fractie het College haar aandacht gevraagd om de huisvesting van Scouting Vreeswijk weer aanvaardbaar te maken zoals het hoort: zowel op veiligheidsgebied en de nodige interieurwensen (vergroting keuken, aanpassing en uitbreiding toiletgroepen, verlichting). Met grote instemming ontving ik vandaag de brief van het College bij de interne post met de toezegging aan Scouting Vreeswijk dat er binnenkort een aanvang wordt genomen met de onderhoud en herstelwerkzaamheden. De CDA-fractie is hier zeer gelukkig mee. Met name het veiligheidsaspect van het pand zoals door scouting naar ons was aangegeven was voor ons een grote zorg. Vanzelfsprekend zullen wij tijdens de verbouwing af en toe kijkje gaan nemen. Wij wensen deze bloeiende vereniging alvast veel succes tijdens de verbouwing. Verbouwen geeft altijd overlast maar je krijgt er wat voor terug.

Binnenstad: 21 april de eerste paal de grond in!

Op 21 april gaat de eerste paal de grond in van onze nieuwe Binnenstad. Na vele jaren praten gaat het nu toch echt gebeuren! Ook ik realiseer mij dat er nog veel hobbels te nemen zijn in de toekomst. Het CDA heeft er alle vertrouwen in dat wij in de nabije toekomst gaan beschikken over een geweldig winkelaanbod (voor elk wat wils), een prachtig Stadshuis, een mooi theater De KOM en natuurlijk ook gezellige terrasjes, waar inwoners uit Nieuwegein en de regio Utrecht na het winkelen of een bezoek aan het theater kunnen na genieten met een hapje en een drankje, en als het kan in het zonnetje. De zuigkracht zal enorm zijn en dat is weer goed voor onze economie. Diverse nieuwe winkelketens hebben, naast de gevestigde ketens, belangstelling getoond voor het vestigen van een filiaal van hun keten, en dat zijn niet de kleinste ketens in Ondernemersland.

In het laatste GGO overleg was het ook goed om te horen dat het College met de politie in gesprek is over een andere locatie dan de huidige plek van het politiebureau. De CDA-fractie heeft reeds enkele jaren geleden verschillende keren aangegeven aan het College om met de Politie in gesprek te gaan over een verhuizing naar en andere logische plek in Nieuwegein. Die gesprekken moeten natuurlijk wel gebeuren in alle redelijkheid en financieel moeten de partijen elkaar snel kunnen vinden. In de onderhandelingen tijdens de overdracht van het pand aan de politie, een aantal jaren geleden, konden de Gemeente en de politie elkaar ook snel vinden. Dat zullen de partijen nog niet vergeten zijn.

Nieuw!Natuurkwartier.

Het is fantastisch dat het nieuwe Natuurkwartier gelegen rond de Kinderboerderij, Wipwatermolen, de Warsenhoeck en het MEC, op stoom ligt. Het ontwerp voor een nieuwe inrichting van het Natuurkwartier is af, stond recent in de Molenkruier. In mei 2009 wordt begonnen met het maken van een centraal plein en de toegangsweg naar dit plein het molenterrein en de boomgaard. Eind 2010 moet de volledige inrichting van het Nieuwe Natuurkwartier gereed zijn. Voor Nieuwegein en haar bewoners van jong tot oud wordt dit een geweldige aanwinst in het gebied van de groene long van Nieuwegein!!!

Economische steunmaatregelen voor bedrijven en werknemers.

Tijdens de laatste Raadsvergadering is op initiatief van de Collegepartijen (PvdA,VVD,CDA) een interpellatie debat gehouden over hoe wij als Raad en College kunnen bewerkstelligen dat de werkgelegenheid in Nieuwegein op peil gehouden kan worden in deze economisch moeilijke periode. De CDA-fractie heeft een aantal suggesties aan het College gedaan om hiermee aan het werk te gaan om geplande projecten naar voren te halen. In dit verband werden o.a. genoemd om de geplande scholenbouw naar voren te halen, de te realiseren fietsbrug bij de Plofsluis over het Amsterdam-Rijnkanaal versneld aan te leggen om de nieuwe toeristische route De Hollandse Waterlinie vervroegd in gebruik te kunnen nemen. Het nieuwe theater de KOM versneld te bouwen enz. enz. Tijdens dit debat kwamen er van vele partijen waardevolle suggesties. Het was een goed debat met elkaar! Vanzelfsprekend moeten bovengenoemde onderwerpen samen met andere projecten, door diverse partijen genoemd, financieel ook kunnen er zal dus een gedegen analyse gemaakt moeten worden door het College wat er kan en niet kan. Die analyse moet ook snel gemaakt worden om effectief aan de gang te gaan.

Het CDA is verantwoordelijk voor de portefeuille Economische zaken, in deze bijzondere tijd een extra verantwoordelijkheid, en het zal van onze Wethouder Carla Breuer veel creativiteit en denkwerk vergen om samen met de Wethouder financiën Bert Lubbinge, vanzelfsprekend gesteund door de andere Collegeleden, binnenkort met een doortimmert plan van aanpak te komen. De CDA fractie zal bij het verschijnen van dit plan de financiele doorrekening per activiteit secuur doorrekenen en analyseren. Het bovenstaande mag overigens geen gevolg hebben dat er een extra lastenverhoging voor onze Nieuwegeinse inwoners nodig zou zijn. Dat zou het paard achter de wagen spannen zijn en dat is nu net niet de bedoeling. Dan schieten we nog niets op met stimulerende maatregelen voor het bedrijfsleven.

Wij wachten in spanning af. U hoort van ons.

Met vriendelijke groeten,

Hennie van Randwijk,

Fractievoorzitter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk