Kaartjes voor festival ’Zomer op het Fort’ deels voor eigen risico

Op zaterdag 30 augustus vindt, als er geen tweede golf van het Coronavirus uitbreekt, het festival ‘Zomer op het Fort’ plaats in Nieuwegein. Nieuwegein heeft daarmee zijn eerste evenement te pakken binnen haar gemeentegrens sinds het uitbreken van het Coronavirus.

’Zomer op het Fort’ is een drie uur durende, avontuurlijke culturele reis. Op het verrassend mooie Fort Jutphaas in Nieuwegein. Met muziek, theater en een mix van die twee, hapjes en drankjes, alles midden in de natuur – op anderhalve meter. Want natuurlijk houdt ‘Zomer op het Fort’ van begin tot eind rekening met de bijzondere risico’s van deze tijd.

Bij ‘Zomer op het Fort’ is elke reis uniek. Alles bij elkaar hebben de initiatiefnemers die dag maar liefst 72 half-uur-durende voorstellingen van ongeveer 20 verschillende acts. ‘Je weet van tevoren niet welke je zult gaan zien. Maar geloof ons, niemand zal teleurgesteld naar huis gaan. Onze programmeurs hebben ruim ervaring opgedaan bij theaters, muziekpodia en festivals’ aldus de organisatie.

Bij ’Zomer op het Fort’ kiest je één van de achttien reizen. Die hebben elk een andere check-in tijd. Met je groep reis je onder begeleiding van gidsen over en soms zelfs dwars door het terrein bij Fort Jutphaas. Bij vier speelplekken krijg je een voorstelling van een half uur: muziek, theater en soms een combinatie. Eén van die plekken is op een terras bij restaurant Celine, waar je een drankje & hapje kunt genieten. Heb je onderweg dorst? Geen probleem, bij het inchecken krijg je ook twee tegoedbonnen voor een drankje onderweg.

Artiesten die deelnemen zijn onder andere: Marcel de Groot, Anne Soldaat, Blue Grass Boogiemen, Dennis van der Sanden, Nele Mennes & Alma Mía, The Civilized, Withershins, Van Piekeren, Scarlet Stories, Luuk Lenders, Thailo & friends en meer. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het AkoestiCafé, Stichting Geinbeat, gemeente Nieuwegein, Club Rhijnhuizen, Vrijwilligershuis, Nieuwegein Fonds en vele, vele vrijwilligers.

De kaartverkoop is begonnen!
Een kaartje kost € 25,- plus reserveringskosten. Hier zit alles bij in: vier optredens van een half uur, twee drankjes onderweg en een hapje en drankje op een van de terrassen bij restaurant Celine.

Toegang voor 16 jaar en ouder. Ben je 70+ en/of behoor je tot een risicogroep, overweeg dan om niet te komen. Er is een kortingsregeling voor houders van de Nieuwegein Stadspas. Neem dan wel je pas en legitimatiebewijs mee naar de ingang! Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar in de online voorverkoop, maximaal vier tickets per aankoop. Van elke bezoeker moet de organisatie de naam en het e-mailadres weten. Je kunt kiezen uit achttien reizen, elk met een eigen vertrek- en eindtijd. ‘Houd je goed aan de incheck-tijden! Je verblijf op ‘omer op het Fort’ duurt alles bij elkaar drie uur. We verwachten van je dat je je houdt aan de (sociale) hygiëne in verband met het virus.’

De kans bestaat dat, vanwege de ontwikkelingen rond het Coronavirus, alsnog het festival moet worden geannuleerd. ‘In dat geval hebben wij het recht om reeds gemaakte kosten te verrekenen met het saldo van de verkochte kaartjes. Dat kan leiden tot een lagere teruggave. We weten het, da’s niet leuk. Maar als kleine stichting kunnen we dit financiële risico simpelweg niet dragen. We hopen op je begrip’ aldus de organisatie op haar website.

‘Door Corona leven we in onzekere tijden. De kans bestaat dat het virus weer de kop opsteekt en we ‘Zomer op het Fort’ moeten annuleren. In dat geval krijg je je geld terug. Wel hebben we het recht om de kosten die we hebben gemaakt naar rato op jouw aankoopbedrag in mindering te brengen. Dat geldt sowieso voor de reserveringskosten van Eventbrite, de ticketsite. Dat klinkt onsympathiek, dat snappen we echt. Maar we zijn een kleine stichting die het financiële risico niet kan dragen. En we kunnen ons er niet tegen verzekeren. Dus we hopen op je begrip. Zo dragen we allemaal samen een stukje van dat risico.’

Toegangskaarten zijn alleen online en vooraf te reserveren. De verkoop is inmiddels begonnen. Meer informatie over ‘Zomer op het Fort’ vind je op deze website. Direct je kaarten reserveren is hier mogelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren