‘Geins Geluk’: Nieuwe mogelijkheden voor inwonersinitiatieven

Heeft u een mooi maatschappelijk initiatief voor uw straat, buurt of stad? Dan kunt u vanaf 1 februari aanstaande een bijdrage vragen aan de gemeente. Deze bijdrage is maximaal 50% van wat er nodig is voor uw initiatief. De initiatieven kunnen op verschillende terreinen liggen. Denk aan zorg en welzijn, natuur en milieu, kunst en cultuur, educatie, sport en recreatie, opvang en mobiliteit. Vanzelfsprekend moeten de initiatieven binnen de gemeente Nieuwegein liggen of plaatsvinden.

Wat is de maximale bijdrage?
Geins Geluk gaat uit van co-financiering. Dit betekent dat bij het indienen van de aanvraag 50% van wat nodig is al bij elkaar is gebracht of is toegezegd. Omdat uw vrije tijd kostbaar is, waarderen we de inzet van vrijwilligers voor het initiatief op € 15,00 per uur, vergaderuren tellen niet mee. Voor gedoneerde materialen geldt de gemiddelde prijs die u daarvoor in de winkel moet betalen. Dit samen met bijvoorbeeld een bijdrage van het wijknetwerk of andere fondsen maakt dat u snel aan de benodigde 50% of meer komt.

Waar moet het initiatief onder andere aan voldoen?
• Het initiatief moet een maatschappelijk initiatief zijn dat ten goede komt aan de bewoners en/of de stad Nieuwegein.
• Er zijn minimaal 3 inwoners die de aanvraag steunen en mede ondertekenen.
• Er is een sluitende begroting waarvan 50% of meer al bijeen is gebracht.
• De gevraagde bijdrage is hoger dan € 100,00.
• Er is draagvlak in de omgeving waar het initiatief/activiteit plaatsvindt
• Het initiatief heeft geen commercieel, promotioneel, politiek, levensbeschouwelijk of godsdienstig doel.
• Initiatieven met een eigen bijdrage van de deelnemers, verlenen minimaal 50% korting aan inwoners met een Stadspas
• U kunt 1 keer in de 2 jaar een bijdrage vragen voor hetzelfde initiatief/activiteit.

Wilt u meer weten?
Wilt u weten of uw initiatief in aanmerking komt voor een bijdrage van Geins Geluk? Kijk dan op de website van de gemeente Nieuwegein of neem contact op met uw wijkcoördinator.

4 thoughts on “‘Geins Geluk’: Nieuwe mogelijkheden voor inwonersinitiatieven

 1. Winnie Schluter

  Wat een ingewikkelde voorwaarden, bijv.: waarderen we de inzet van vrijwilligers voor het initiatief op € 15,00 per uur. Hoe reken ik dit uit? Als we 6 uur bezig zijn met 20 vrijwilligers, is dit dan 6x € 15,– of 20 x € 15,–?
  gedoneerde materialen: kunnen dit ook gedoneerde materialen zijn die reeds in ons bezit zijn? Per keer hebben wij ongeveer € 100,– nodig (catering en vervanging gereedschap) Kunnen we dan de helft aanvragen?
  Het gaat hier om de snoeigroep Galecop, onderdeel van Wijkoverleg Galecop. Wij bestaan al sinds 2001, maar een bijdrage zou heel mooi zijn. Dan hoeft het wijknetwerk minder bij te dragen.

 2. Winnie Schluter

  Op de website kan ik niets vinden. Ik krijg alleen de mededeling : ga naar de pagina Geins Geluk. Maar hoe kom ik daar?

 3. Sabrina Eijk

  Hallo Winnie, ik kan me voorstellen dat het ingewikkeld lijkt. Het valt uiteindelijk wel mee als je ermee aan de slag gaat. Je kunt altijd je wijkcoördinator om hulp vragen bij de eerste keer invullen. Voor Galecop is dat Sander Derksen. Hartelijke groet, team Geins Geluk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren