Geen tram in de zomer

In verband met groot onderhoud aan de trambaan rijdt er deze zomer tijdens de zomervakantie geen tram tussen Nieuwegein/IJsselstein en de halte Westraven – Utrecht . Tussen zaterdag 7 juli en zondag 19 augustus is Westraven de eindhalte voor de sneltram. In de onderhoudsperiode worden er extra bussen ingezet.

De vervanging van de tramrails, de dwarsliggers, het grindbed en de bovenleiding wordt de komende jaren in fasen uitgevoerd. Deze zomer is het traject tussen Westraven en Nieuwegein Stadscentrum aan de beurt. Zomer 2013 staat de vervanging van het tracé tussen Utrecht Centraal en Westraven gepland. In een later stadium zullen de tracés ten zuiden van de halte Nieuwegein Stadscentrum worden vernieuwd. Deze zijn namelijk later aangelegd en minder intensief gebruikt.

Reizigers kunnen deze zomer tijdens de werkzaamheden in Nieuwegein en IJsselstein geen gebruik maken van de tram. Daarom worden daar op bestaande buslijnen extra bussen ingezet. In IJsselstein wordt daarnaast een tijdelijke extra buslijn toegevoegd. Ook zal er een extra pendelbus rijden tussen Nieuwegein Centrum en het St. Antonius Ziekenhuis. Alle bestemmingen blijven zo bereikbaar. Wel moeten de reizigers rekening houden met een iets langere reistijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk