Omwonenden bijgepraat over ideeën ABC locatie in de binnenstad

Afgelopen maandag zijn direct omwonenden in de binnenstad van Nieuwegein bijgepraat over de ideeën die ontwikkelaar Dalpha Real Estate heeft voor de ABC locatie op Cityplaza. ABC staat voor Albert Heijn, Blokker en C&A. De ABC locatie ligt naast de trambaan, aan de kant van het fietspad. Tussen de Weerdstede en de Weverstede. Het is een van de plekken in City die vernieuwd mag worden.

Het bestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein maakt hier woningbouw mogelijk. De gemeente is met ontwikkelaar Dalpha in gesprek over het ontwerp. Deze wil er woongebouwen met appartementen en bijvoorbeeld ruimte voor een fietsenstalling maken. De ontwerpen zijn nog niet definitief, het zijn eerste schetsen. De gemeente is met de ontwikkelaar in gesprek over het ontwerp.

Actueel
De ontwikkelaar bespreekt met de gemeente de mogelijkheden. Er is nog geen definitief ontwerp. Hier wordt aan gewerkt. In 2023 moet het ontwerp klaar zijn. Eind 2023 of begin 2024 kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Zodra deze vergunning is toegekend start de bouw.

Stand van zaken
In het bestemmingsplan zijn de toegestane bouwhoogtes opgenomen. Deze hoogtes lopen op van 17 meter tot en met 50 meter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk