Geen speciale Corona-afdeling in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Het aantal mensen met een Coronabesmetting blijft in de provincie Utrecht flink oplopen. Of we nou willen of niet, Corona maakt onderdeel uit van het dagelijkse leven. Ook landelijk blijft het aantal coronabesmettingen oplopen. In de afgelopen week zijn 27.485 nieuwe gevallen gemeld bij het RIVM. Vorige week meldde het instituut 19.326 positieve tests en in de week daarvoor 13.471.

Dinsdag maakte het RIVM weer de cijfers bekend van het aantal besmettingen. En dat is iets waar we niet vrolijk van worden: er zijn 2492 nieuwe besmettingen in de provincie Utrecht. Vorige week waren dat er nog 1620 en die week daarvoor 1127. Utrecht, Soest, Vijfheerenlanden, De Ronde Venen en De Bilt voeren de top 5 aan. Nieuwegein had 11 nieuwe besmettingen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met twee naar achttien en afgelopen week zijn er vier mensen overleden door het virus. Vorige week stond dat aantal nog op nul.

Reproductiegetal
Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, daalde een heel klein beetje. Het staat nu op 1,17. Dat betekent dat een groep van 100 besmette mensen zo’n 117 anderen besmet. Zo verspreidt het virus zich steeds verder en steeds sneller.

Vorige week was het getal 1,27 en de weken daarvoor 1,33 en 1,38. De maatregelen van het kabinet moeten het reproductiegetal terugbrengen naar 0,9. Als het getal onder de 1 komt, dooft het coronavirus langzaam uit.

Speciale afdeling voor Coronapatiënten of juist toch niet?
Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft juist geen speciale corona-afdeling ingericht. Alleen op de IC worden corona-patiënten verpleegd op een geïsoleerde afdeling op. Dat is onder meer op uitdrukkelijk verzoek van de verpleging.

“Doordat wij de patiënten decentraal verplegen, kunnen we de reguliere patiëntenzorg zoveel als mogelijk door laten gaan. We hoeven dan namelijk geen medewerkers van reguliere afdelingen weg te halen, waardoor deze teams minder patiëntenzorg kunnen verlenen”, aldus woordvoerder Sandra van Dulmen van het ziekenhuis in Nieuwegein.

One thought on “Geen speciale Corona-afdeling in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

  1. bennie

    Testen Testen Testen
    Mensen zijn niet eens ziek al die jaren hier voor wert er ok niet getest met nog meer doden door griep al dat geld wat dat Testen kost kan je beter voor die 20.000 mensen perdag van de honger overlijden . Van roken en drank gaan er elke dag ook veel dood waarom kan je dat nog steeds kopen en waarom nog steeds niets aan de lucht ventilatie gedaan als dat zo erg is en eel 80 miljard naar zuid Europa sturen en hier niets jaren lang bezuinigingen in de zorg nou net of er een probleem is

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!