‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen. Een veelgebruikt verlengstuk.

Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Deze keer niet van Arend, maar via Facebook van Edwin Daalmeijer. Tja, hier kunnen we niet omheen… Waar vorige week een nare aanrijding tussen een tram en een auto plaatsvond maakte Edwin deze week vanuit zijn auto deze foto. Groen betekent ‘rijden’. Tóch?

Edwin en zijn mede-weggebruikers vonden dat een minder goed idee en besloten het advies van het verkeerslicht toch maar niet op te volgen. 

Hij plaatste de foto op Facebook. De vele reacties op Edwin’s foto maken duidelijk dat er nog wel het een en ander kan worden bijgesteld en fijn-geslepen aan de afstelling van deze verkeerslichten. 

Heb je ook een bijzondere foto in relatie tot Nieuwegein gezien of gemaakt, stuur ‘m naar redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren