Video update: Overstekende ganzen mogelijk oorzaak botsing auto met tram

Bij de halte de Doorslag nabij winkelcentrum De Kauwenhof aan de Roerdomplaan is vanmorgen rond 08.45 uur een sneltram in botsing gekomen met een auto en daarna ontspoord. Zes mensen hebben volgens de politie licht letsel opgelopen. Zij zaten in zowel de auto als de tram. Eén van de passagiers uit de tram, een oudere vrouw is meegenomen naar het ziekenhuis. De rest is doorverwezen naar de huisarts. Het is onbekend met welk letsel. In de auto zaten een vrouw en een baby.

De ontspoorde tram staat met de kop op het perron aan de Roerdomplaan. De hulpdiensten, waaronder ook de brandweer, zijn massaal uitgerukt. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De politie is een onderzoek gestart. Omstanders laten weten dat de bestuurder van de auto geschrokken was van overstekende ganzen, hierdoor zou zij het rode verkeerslicht over het hoofd hebben gezien.

Het tramverkeer is gestremd van en naar IJsselstein. De halte Doorslag is flink beschadigd. Waarschijnlijk worden straks vervangende bussen ingezet. Vervoerder U-OV hoopt het tramverkeer halverwege de middag te kunnen hervatten, maar zo het zich laat aanzien gaat dat niet lukken. Er moet rekening gehouden worden dat de hele dag nog vervangend vervoer moet worden ingezet.

Het is het tweede ongeluk met een sneltram in korte tijd in Nieuwegein. Op 17 april dit jaar ontspoorde ook al een tram in de wijk De Doorslag nabij het Sint Antonius-ziekenhuis. Ook toen was er veel schade aan het spoor en lag het tramvervoer de hele dag stil.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk