Man ernstig gewond na botsing met tram, tram ontspoord

In de wijk de Doorslag nabij het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is vanmorgen rond 08.25 uur een tram ontspoord na een botsing met een auto. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Per helikopter is een traumateam naar de plaats van het ongeluk gebracht.

Volgens een woordvoerder van de provincie is een automobilist op de Koekoekslaan bij het Sint Antonius Ziekenhuis tegen de tram gereden. De brandweer heeft hem uit de zwaar beschadigde auto bevrijd en naar het ziekenhuis laten brengen. VRU noemt het incident ‘bijzonder’ waarbij de tram bovenop de auto staat en deels is ontspoord.

De trambestuurder en een aantal passagiers kwamen met de schrik vrij. Volgens een brandweerwoordvoerder is een van hen uit voorzorg ter plaatse door ambulancemedewerkers nagekeken. De trambestuurder wordt ondervraagd door de politie, die een onderzoek naar de toedracht heeft ingesteld.

Vervoerder U-OV verwacht dat lijn 61, het tramverkeer naar IJsselstein, de rest van de dag stil liggen, onder meer vanwege de schade aan de bovenleiding en de rails. Ook is een mast van de bovenleiding uit grond gerukt. Er worden vervangende bussen ingezet.

Het ongeluk gebeurde bij een overgang zonder spoorbomen. Op deze zelfde locatie zijn meerdere ongevallen gebeurd. Omwonenden hebben eerder aangegeven dat ook op deze locatie slagbomen moeten komen. De heer Lieberwerth in 2019:

‘Dat er geen dode of gewonden zijn gevallen is puur geluk!! Deze ZEER gevaarlijke overgang is pal bij het ziekenhuis! Er zijn daar al meer mensen doodgereden! Verpleegkundige die iets te gehaast was toen waarschijnlijk! De Trammaatschappij vindt het acceptabel dat er zo nu en dan doden vallen, anders zou het te lang duren als er echt goede beveiliging neergezet zou worden!!’

AHOPS zou een hele grote verbetering zijn, maar te duur en te traag! Ze rijden daar dus graag over lijken! Als men 10 miljoen van de nieuwe trambaan kan verduisteren dan kunnen zeker op die plaats bij het ziekenhuis extra beveiliging aangebracht worden! Directie’s kunnen zich wel vol inzetten om van groot nog groter te worden! Deze directie staan achter het personeel zoals wordt gezegd van hun! Maar om ook iets voor hun veiligheid te doen dat blijkt te duur! Ik vraag me toch al veel langer af waar ze dan achterstaan qua personeel? En dit geldt ook voor de klanten van het ziekenhuis!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren