‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen. Een veelgebruikt verlengstuk.

Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Deze week weer eentje van Ton Dijkman. Ton maakte afgelopen week een prachtige foto van een reiger met een rivierkreeftje.

Arend Bloemink: ‘Van Nieuwegeiner Ton Dijkman ontving ik gisteren een prachtige foto. Ton: ‘Goedemiddag, tijdens het fietsen ben ik gestopt bij de kinderboerderij in het park Oudegein waar de ooievaars een nieuw nest aan het bouwen zijn. Op de kinderboerderij is een nieuw nest geplaatst omdat het vorige was omgewaaid maar ze bouwen blijkbaar toch liever zelf een nest.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk