‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Tweede helft november. De dagen worden (nog) steeds korter, de duisternis valt steeds vroeger in. En hoewel de natuur het nog niet helemaal in de gaten heeft, naderen we de winter. De winter die, zoals altijd, in wat ‘het westen’ wordt genoemd, in de december-feestmaand begint. Het feest van Sinterklaas èn het feest van het licht: Kerst. Om ons in de stemming te brengen hult ook City Plaza zich in het licht, zoals hier bij de ingang aan de Bankstede.’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk