Katern

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Woensdagmiddag, 4 december, ben ik te gast bij het Sinterklaasfeest dat door de Kledingbank Nieuwegein is georganiseerd. Was ík wat aan de vroege kant, zo tegen kwart voor drie, de eerste gasten waren al om twee uur aanwezig! Zo vertelde Daniëlla Frederica -de initiator en drijvende kracht achter de Kledingbank- me. Geen wonder, die vroege gasten, want het belooft een fijn feestje te worden! En dan, even voor drie uur is het zover. Voorafgegaan door een aantal kleurrijke, al pepernoten strooiende Pieten betreedt Sinterklaas de ruimte. Vriendelijk handen schuddend, aandacht voor de kinderen. Ook de fotograaf is kennelijk nog steeds bij Sinterklaas bekend (hoewel ik al heel lang de kinderleeftijd achter me liet), want hij begroet me met ‘Hallo Arend’… Wát een geheugen heeft die oude bisschop!’

‘Onder leiding van Sinterklaas, die zelf volop mee doet, zingen de kinderen wat Sinterklaas liedjes en daarna begint het uitdelen van de cadeaus. Alle lof voor de organisatie! Wat hebben zij een werk verzet! Ook Sinterklaas is die mening toegedaan: organisatrice Daniëlla wordt bij hem geroepen. De Sint leest een prachtig gedicht over en aan Daniëlla voor. Een gedicht vol complimenten over de manier waarop zij de Kledingbank Nieuwegein heeft opgezet en doet functioneren. Het blijft niet bij dat gedicht, Sinterklaas overhandigt Daniëlla ook nog eens een tweetal geschenken! Ik vermaak me ondertussen uitstekend. Fotografeer volop. Heerlijk, die blije en verwachtingsvolle kindergezichten. Mooi om dat te kunnen vastleggen!’ (Klik op het fotocameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren