‘Fietsfoto van de week’

Linda Blankenstein, de drijvende kracht achter de Nieuwegeinse Doortrappen activiteiten en van Nieuwegein Fietst en Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertellen elke week met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat hen bezighoudt of treft. Deze kunt u wekelijks bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week de fietsenteller op het Hooglandse Jaagpad, met links op de achtergrond de oude gasfabriek.

Clarion: ”Bekeurt niet’ staat op de fietsverkeerstellers die op twee plekken in Nieuwegein permanent voorbijrijdende fietsers registreren. Soms is dat wel jammer, want over het Hooglandse Jaagpad sluipen geregeld auto’s. De fietstellers hier en op de Heemsteedsekanaaldijk zijn geplaatst door de provincie, om gemeenten te helpen met het verzamelen van data over fietsgebruik. Wil je weten hoeveel fietsers gebruik maken van deze en andere populaire routes in de provincie Utrecht? Kijk dan eens op deze website – wel echt voor fietsdatadiehards!’

Redactie: Wellicht moeten we dit Tolhek maar weer gaan plaatsen, want die stond op dezelfde plaats. Natuurlijk met een knipoog. En het probleem van sluipverkeer speelt al langer. Lees maar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk