Paal Hooglandse Jaagpad weg

Sinds enkele dagen kan het autoverkeer weer vrij over de hoofdfietsroute naar IJsselstein Zuid rijden. Drie weken geleden waren paaltjes geplaatst om dit onmogelijk te maken. De weg is alleen voor aanwonend en verzorgend verkeer. Maar het jaagpad werd massaal als sluiproute gebruikt. Dat was even niet meer mogelijk. Maar één paal is verdwenen waardoor de auto’s weer vrij baan hebben.

Het drukke autoverkeer was een doorn in het oog van de wijk. Het verstoord de rust rondom het IJsselbos voor wandelaars, trimmers en fietsers. Het Hooglandse Jaagpad is onderdeel van de doorgaande fietsroute naar IJsselstein zuid. De auto’s vormen een gevaar voor de vele scholieren die hier gebruik van maken Omdat het pad smal is kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren waardoor er diepe bandensporen in de berm ontstaan, die weer voor fietsers gevaarlijk zijn. Twee paaltjes hebben daar drie weken geleden een eind aan gemaakt. Die paaltjes kwamen er dankzij de inzet van het wijkplatform Doorslag en de klachten van bewoners. Maar de weg is nu weer vrij waardoor het sluipverkeer weer vrij doorgang heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren