Onderzoek naar beweringen Bakhtali gereed

Gemeenteraadslid Haseena Bakhtali krijgt er stevig van langs in een onderzoeksrapport, dat vrijdag is gepubliceerd. Het onderzoek werd ingesteld nadat raadslid Bakhtali jarenlang ernstige beschuldigingen uitte richting de burgemeester, wethouders, collega-raadsleden en ambtenaren.

In het rapport staat dat de beschuldigingen van het raadslid elke grond missen. Daarbij merkt de onderzoeker op dat het stadsbestuur slecht met de beschuldigingen omging, door per mail uitgebreid op de beschuldigingen in te gaan. Die e-mails werden aan veel mensen doorgestuurd waardoor de zaak een steeds grotere omvang kreeg. In plaats van te mailen hadden de betrokkenen de beschuldigingen in alle openheid in de politieke arena moeten bespreken.

In het rapport staat dat deze situatie alleen kon ontstaan in de bredere achtergrond van het Nieuwegeinse bestuur. Dat zou werken in een sfeer van wantrouwen en onzekerheid zonder de oppositie ook maar enige inspraak te gunnen. Burgemeester Backhuijs: ‘“Ik ben blij dat het onderzoek is afgerond en vooral blij met de conclusie uit het rapport dat de beschuldigingen niet kloppen. Ik hoop dat de beschuldigingen ophouden. Vooral voor die mensen die beschadigd dreigden te worden, zonder dat zij zichzelf konden verweren. Ik heb tot slot met belangstelling kennis genomen van de aanbeveling van de heer Van den Heuvel meer aandacht te besteden aan vermoedelijk onethisch gedrag van de raad. Ik hoop allereerst dat er een stevige discussie in de raad hierover ontstaat.” Klik hier voor het gehele rapport en hier voor de samenvatting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren