Extra zitting Centraal Stembureau

Donderdagmiddag 9 september heeft de Raad van State zich gebogen over het beroep dat de heer Ytsma – inwoner van Nieuwegein – had aangetekend tegen het besluit van het Centraal Stembureau Nieuwegein inzake het referendumverzoek Parkeerverordening Nieuwegein. Het Centraal Stembureau had geconstateerd van de 4210 ingediende ondersteuningsverklaringen er 1468 niet geldig waren en daarom niet meegeteld konden worden. Mede daardoor werd de drempel van 2877 geldige ondersteuningsverklaringen niet gehaald.

De Raad van State constateerde dat de aanwezigen de ongeldig verklaarde steunverklaringen niet hebben kunnen verifiëren. Alvorens uitspraak te doen, wil de Raad van State dat belanghebbenden, i.c de heer Ytsma, de gelegenheid krijgen om de afgekeurde verklaringen te verifiëren aan de hand van de door het centraal stembureau daarvoor gebruikte informatie. Dit kan een uitdraai van de relevante persoonsgegevens zijn.

Vrijdagochtend 10 september is er daarom om 11.00 uur een extra openbare zitting van de Centraal Stembureau gestart, waar de heer Ytsma alle afgekeurde ondersteuningsverklaringen kan natrekken. Hij kan per formulier bezwaar maken tegen de ongeldig-verklaring. De zitting van het Centraal Stembureau is vrijdagmiddag om 14.00 uur geschorst en gaat verder op zaterdag 11 september om 12.00 uur. Reden van de schorsing is, dat grote hoeveelheden gegevens uit het GBA geprint moeten worden.

Op maandagochtend 13 september om 10.00 uur zal de Raad van State zich opnieuw over de kwestie buigen. Maandagmiddag 17.00 uur zal de uitspraak via de website van de Raad van state bekend worden gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk