Expositie: ‘Verrassend Goed’

Van woensdag 3 juni t/m 11 juli houdt het KunstGein Podium de expositie: ‘Verrassend Goed.’ De wxpositie, ingericht door de drie kunstenaars Maria Arias – schilderijen, fotograaf Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska en keramiste Mirjam Kemp zullen de bezoekers verrassen met hun fraaie kunstwerken. Er is weer volop moois te zien, veel keramiek en uiteraard weer prachtige schilderijen en foto’s.

Maria Arias. Deze Venezolaans-Franse kunstenares heeft haar 2e thuis in Nederland gevonden. Haar realistische schilderijen zijn zeer herkenbaar door haar persoonlijke expressieve handschrift. Vaak geschilderd in zinderende kleuren waarin het dierenrijk centraal staat. Maar ook het portretteren van de mens heeft zij zich eigen gemaakt. Naast haar drukke baan als proces engineer, heeft zij diverse schilder -en tekenlessen en cursussen gevolgd. Ze werkt met acrylverf, inkt, olieverf, pastel, krijt, aquarel, potlood en geniet van de vrijheid om verschillende technieken en materialen op het schilderdoek te gebruiken. 10% van de opbrengst verkoop gaat naar goede doelen voor dieren.

Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska is fijnkunstfotografe. In haar fantasierijke en sprookjesachtige werken verbeeldt ze de soms onzichtbare maar toch aanwezige emoties. Emoties die niet altijd te verwoorden zijn, maar die het leven sterk beïnvloeden. Karolina is gefascineerd door de rol dat het onbewuste en de symbolen daarvan op ons dagelijks leven hebben. Herhalende thema’s in haar werken zijn transformatie, zelf-ontdekking en magie.

In deze expositie presenteert Karolina werken uit “Loose thoughts” en “project 12”. “Project 12” is niet zomaar een serie van twaalf fijn kunstfoto’s. Het is een in de tijdsspanne van twaalf maanden waargebeurd verhaal van zelf-ontdekking en zelf-genezing na een traumatische levensgebeurtenis. Zoals elk verhaal, ook deze hoort in een bepaalde volgorde verteld te worden. Dit project heeft letterlijk een jaar de tijd gekost om het te ervaren en te maken.

“Loose thoughts” is een collectie van losse foto’s rond een zoektocht naar eigen identiteit. Het wordt niet geleid door een specifiek verhaal, want deze zoektocht heeft voorlopig nog geen einde.

Mirjam Kemp – van der Burg is al vele jaren met klei bezig, het is zo veelzijdige bezigheid, zowel het maken als het glazuren ervan. Het inspireerde haar zo dat ze de driejarige opleiding in Gouda bij de Nederlandse Vereniging Keramiek is gaan volgen en succesvol afgerond. Om haar kennis up-to-date te houden blijft ze cursussen volgen en elk jaar verblijft ze een week in het buitenland. De technieken van het draaien op de schijf als handvormen vindt ze leuk om te doen. Het draaien van borden, schalen en kopjes is mooi om te doen, en haar voorkeur gaat uit naar miniaturen en kleine vaasjes maken. Met het handvormen laat ze zien hoe gevarieerd keramiek kan zijn. Er zijn strakke vormen, organische objecten, en figuratieve beelden te zien, gemaakt van porselein tot grove kleisoorten, in diverse kleuren en formaten.

In haar atelier geeft ze workshops aan kleine groepen. Het doorgeven van kennis van klei is bijna net zo leuk als zelf maken, het is zo fijn om mensen blij te zien als hun werkstuk uit de oven komt.

Het KunstGein Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig. U vindt Podium in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Op de foto vlnr. Mirjam Kemp, Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska en Maria Arias.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!