Eneco start met eerste inspectievluchten boven Nieuwegein

Vanavond start Eneco met de eerste inspectie van de warmtenetten in Utrecht en Nieuwegein. Tijdens deze inspectievlucht wordt met behulp van infraroodtechniek het leidingnetwerk in beeld gebracht. Zo worden onregelmatigheden in het warmtenet zichtbaar en weet het bedrijf waar onderhoud nodig is. De vluchten zijn eerder aangekondigd en hier een bericht over gepubliceerd op onze website.

Infraroodscan
Een klein propellervliegtuig van het gespecialiseerde bedrijf Miramap zal met een infraroodcamera de temperatuurverschillen tussen de warme leidingen in de grond en de omgeving daaromheen in beeld brengen. Aan de hand van de gemaakte beelden worden onderhoudsactiviteiten gericht en efficiënt ingepland. Zo kunnen storingen worden voorkomen. Deze video geeft een indruk van een dergelijke inspectievlucht.

Planning
De weersomstandigheden hebben veel invloed op de uitvoering. Eneco verwacht een of meerdere vluchten uit te voeren. Het scannen van de warmtenetten is alleen mogelijk als het droog, helder, koud en donker is. Dan levert de thermografische scan de beste beelden op. De inspectievlucht wordt uitgevoerd na zonsondergang tot uiterlijk 23:00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk