Electrisch rijden in Nieuwegein

Afgelopen donderdagmorgen stonden er 12 elektrische auto´s klaar bij Logicx in Nieuwegein. De ANWB test al 10 weken met de auto’s en nu was het de beurt aan Nieuwegein.

ANWB-leden uit Nieuwegein en omgeving mochten hier donderdagmorgen de sleutel in ontvangst nemen en kunnen de auto een hele week lang in de praktijk uitproberen. Ook mogen zij vrienden en kennissen onder begeleiding een rondje laten rijden. Allereerst kregen zij uitleg over het opladen thuis of bij een oplaadpaal. Met een Iphone, die in een houder achter de voorruit geplaatst kan worden kunnen de bestuurders hun belevenissen filmen. Verder is dit ook een test voor de infrastructuur, werken alle laadpalen wel of wat is de actieradius? De eerste ervaring was al bij het geluidloos uitrijden van het terrrein.

Nieuwegein heeft sinds november 2011 zes openbare oplaadpunten in de openbare ruimte: op het parkeerterrein bij het NBC aan de Symfonielaan, parkeerterrein Brinkwal én parkeergarage Theater. De gemeente is hiervoor een overeenkomst met Stichting e-laad.nl aangegaan. Verder is inmiddels ook een oplaadpaal aan de Graaf Dirklaan geplaatst en zijn er enkele oplaadpalen in de aanvraagprocedure. Andere oplaadpunten in Nieuwegein zijn aanwezig bij Business Lease en Prestige Greencab.

Gemeente Nieuwegein: ‘Nieuwegein ondersteunt bewoners die elektrisch willen gaan rijden met het beschikbaar stellen van een openbare parkeerplaats. Hoe meer oplaadpunten in onze gemeente, hoe aantrekkelijker het wordt om elektrisch te rijden. En hoe schoner de lucht in onze gemeente. De heer René Elling is de eerste inwoner van Nieuwegein die een gratis oplaadpunt voor zijn elektrische auto aangevraagd en gekregen heeft aan de Symfonielaan 26.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk