Eerste reactie omwonenden over de liquidatie aan de Apolloburg

Bewoners van de wijk Batau-Noord in Nieuwegein werden vanochtend opgeschrikt door een dodelijke schietpartij. Wij hebben hierover eerder bericht.

In een eerste reactie laat een wijkbewoner weten: “Er werd meerdere keren geschoten. Ik dacht dat het vuurwerk was, want het is het einde van het jaar en de jongens lopen hier rond met Romeinse kaarsen en vuurpijlen. Niet wetende dat er dus weer iemand geliquideerd is hier. Want een aantal jaar geleden is een bekende van mij, een vriend van mij, ook al geliquideerd.”

Hij had, ondanks dat het dus al eerder gebeurde, niet nog een schietpartij in de buurt verwacht. “Je bedenkt het niet dat het in Nieuwegein gebeurt. Nieuwegein heeft wel wat dingetjes, maar dit soort dingen bedenk je niet.”

Burgemeester Frans Backhuijs merkt dat de bewoners geschrokken zijn. “De komende dagen zijn politie en recherche er nog druk mee en we wachten het onderzoek af. Natuurlijk spreken mensen in de buurt erover met elkaar en daarom zijn de komende dagen Stadstoezicht, onze wijkcoördinator en de wijkagenten extra aanwezig.”

Toch is niet iedereen in de wijk geschrokken. “Ik ben niet bang”, vertelt een buurtbewoner. “Echt niet. Want het kan overal gebeuren. In elke wijk. En je kunt het niet tegenhouden.”

Dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren