Katern

Eerste paal nieuwe clubhuis Hockeyclub Nieuwegein de grond in

Mixed Hockeyclub Nieuwegein (MHCN) krijgt een nieuw clubhuis. Nog één seizoen op het oude Sportpark Rijnhuizen en dan verhuist de club, in augustus 2024 naar een gloednieuwe accommodatie op Sportcomplex Parkhout. Het nieuwe clubhuis, krijgt de uitstraling van een paviljoen, heeft een verzonken deel/kelder met kleedkamers en duurzame installaties en een bovenverdieping met een prachtig horecaverblijf, moderne keuken en vergaderruimtes.

Woensdagmiddag 17 mei jl. was het zover. De eerste paal voor het nieuwe clubhuis werd geslagen. Namens de Stichting Hockeycomplex Parkhout verwelkomde voorzitter Mark Snoeren alle aanwezigen. Vervolgens nam voorzitter, Marco de Deugd, van MHCN het woord en schetste kort het beeld van het eerste overleg over verhuizen tot het zetten van de handtekening voor de bouw van het nieuwe complex. ‘Dat was een traject van lange adem, maar uiteindelijk met een positief resultaat’ aldus de voorzitter.

Na lle lofwoorden en speeches was het de beurt aan het langst zittende lid, Robert Schults, lid sinds de oprichting van de hockeyclub en het kortste zittende lid, Marlies de Groot, de beurt om de heimachine in werking te zetten voor het slaan voor de eerste paal. Nadat de paal in de grond was geslagen nam Sport wethouder John Engelen het woord.

Van Engelen: ‘De hockeyclub krijgt een prachtige accommodatie, op een mooie plek in Parkhout, en gaat een zonnige toekomst tegemoet, ondanks dat er een lang proces aan vooraf is gegaan naar deze nieuwe locatie.’ Van Engelen vond het leuk dat hij bij het slaan van de eerste paal aanwezig mocht zijn. Na alle woorden werd het glas geheven met alle betrokken partijen, zoals de gemeente Nieuwegein, de Hockeyclub Nieuwegein en het bouwbedrijf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk