Eerste kindcentrum in Nieuwegein geopend

Op maandag 1 oktober opende wethouder Kuiper ‘Kindcentrum Batau’, door het hijsen van een vlag. Alle kinderen van Prinses Margrietschool Noord en peutergroep Batau gingen op dat moment bellen blazen. “De gemeente is trots op dit eerste kindcentrum van Nieuwegein. Het is een mooie plek geworden, waar op een eigentijdse manier onderwijs en kinderopvang samen onder 1 dak zijn”, aldus de wethouder.

Op deze feestelijke dag werden de eerste kinderen ’s ochtends vroeg al verwelkomt in het nieuwe kinderdagverblijf. In Kindcentrum Batau verzorgt kinderopvangorganisatie KMN Kind en Co de kinderopvang van 0 – 12 jaar. Er is een kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang voor de kinderen in de wijk. De Prinses Margrietschool zorgt voor vernieuwend onderwijs aan groep 1 t/m 8. Dit kindgericht onderwijs wordt aangeboden in units. “We zijn trots op het resultaat van een mooie samenwerking”, aldus de directeur van de school. “Het is fijn om één centrale plek in de wijk te hebben, waar kinderen terecht kunnen voor opvang en onderwijs.”

De hele dag stond in het teken van de feestelijke opening. “We willen dat het voor alle kinderen een feestje is vandaag!”, vertelt de clustermanager van Kind en Co. De genodigden kregen een rondleiding door het gebouw. De kinderen van de Margrietschool genoten ’s middags van een leuke voorstelling van een goochelaar. Na schooltijd konden de kinderen van de BSO, maar ook kinderen uit de wijk, genieten van poffertjes bij de poffertjeskraam.

Wethouder Kuiper opent het eerste kindcentrum van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren