Eerste auto’s voorzien van technologie van Dex-oil in Nieuwegein

Afgelopen zaterdag hebben de eerste van 100 inwoners uit Nieuwegein hun auto voorzien van de techniek van Dex-oil. Het bedrijf in Nieuwegein nam eerder de handschoen op van klimaatburgemeester Martin Reijmerink, dit om aan te tonen dat hun product een bijdrage levert aan milieu én de portemonee van de inwoners van Nieuwegein.

Eerder liet eigenaar Carl de Vries van Dex-oil weten dat, door gebruik van hun product, de olie in o.a. de auto vijf keer langer meegaat en het benzinzineverbuik lager wordt, waarmee het ‘kwartje van Kok’ teruggegeven wordt.

Dex-Oil heeft zich de afgelopen jaren alleen op de scheepvaart- en industriëlemarkt gericht, maar heeft besloten de uitdaging aan te nemen. Zij is daarom bereid Nieuwegeiners die hun auto privé rijden te voorzien van haar technologie, geheel gratis! Deelnemers kunnen zich nog aanmelden.

In 2021 zijn de voertuigen van het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN), die in o.a. Nieuwegein zorgt voor het ophalen en verwerken van het huisafval, al voorzien van de techniek van Dex-oil. RMN bespaarde in dit jaar al meer dan 50.000 euro en voor één voertuig zes ton CO2 uitstoot op jaarbasis.

Meedoen
We moeten het wel simpel houden’ zegt Carl de Vries van Dex-Oil. ‘We gaan daarom geen olie wisselen, maar behandelen de olie die in de motor zit met onze technologie. Wel meten we geluid, NOx uitstoot en maken we van een behoorlijk aantal auto’s een endoscopie. Dat laatste om aan te tonen, dat de motor brandschoon wordt. We meten ook de compressie om de terugkeer van verloren vermogen aan te tonen.’

De Digitale Stad Nieuwegein nodigt geïnteresseerden in deze test zich te melden bij de redactie van pen.nl. Vooral autobezitters met meer dan 50.000 km op de teller zijn welkom. Bent u ook benieuwd hoe u het ‘Kwartje van Kok’ kunt terugverdienen? Meldt u hier aan.

Onze fotograaf Arend Bloemink was ter plekke om alles vast te leggen met zijn camera

One thought on “Eerste auto’s voorzien van technologie van Dex-oil in Nieuwegein

  1. Bart

    Ben erg benieuwd, ga binnenkort oom mee doen via Pen.
    Ziet er veelbelovend uit

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk