Een topbaan in de Randstad? Hier letten recruiters op

Als je carrière wilt maken is de Randstad één van de meest geschikte gebieden om dit te doen. Het is het kloppend hart van Nederland. Vrijwel alle grote bedrijven zitten er. Voor jou is dit dé plek om het te gaan maken. Alleen hoe zorg je dat je opvalt? Je bent immers lang niet de enige die op een topbaan zit te azen. De truc is om op de radar van recruiters te komen. Dat doe je op deze manieren.

LinkedIn
Misschien wel de belangrijkste manier om op te vallen. Door je pagina op LinkedIn regelmatig van goede updates te voorzien, weten recruiters dat je lekker bezig bent. Zij kijken namelijk ook regelmatig op LinkedIn. Je kunt je pagina ook slim inrichten. Dat doe je om te beginnen door niet te veel informatie over jezelf te geven. Daarmee wordt niet bedoeld dat je zaken moet verzwijgen, maar dat je echt alleen de meest relevante zaken, zeg maar de hoogtepunten, moet vermelden.

Daarnaast kan je de informatie aanpassen aan de baan die je zoekt. Wil je bijvoorbeeld opvallen bij een headhunter in Amsterdam, vermeld dan projecten die iets met Amsterdam te maken hebben of die relevant zijn voor een headhunter uit Amsterdam.

Laat jezelf fysiek zien
Je leeft in een digitale wereld en een van de belangrijkste manieren om op te vallen is door digitaal zichtbaar te zijn. Daar houdt het vanzelfsprekend niet bij op. Na de coronacrisis zijn netwerkborrels en andere evenementen voor zakenlui nog belangrijker geworden. Die vergaderingen en meetings via Teams waren handig, maar iedereen heeft er behoefte aan om elkaar weer in levende lijve te zien.

Deze meetings zijn ook een goede plek om contacten op te doen. Voor veel hogere functies wordt er namelijk ook aan het zogenoemde executive search gedaan. Dit houdt in dat mensen voor die functie worden benaderd, zonder dat ze daarop solliciteren. De gedachte achter executive search is dat het beste personeel niet gaat reageren op de vacature, omdat ze helemaal niet op zoek zijn naar een baan. Daarom worden ze gezocht door recruiters en headhunters. Zorg er dus voor dat ze weten wie je bent.

Investeer in jezelf (en je cv)
Investeren in jezelf is altijd belangrijk, zeker als je wilt groeien. Als je voor ogen hebt welke (leidinggevende) functie je zou willen krijgen, kan je daarop gerichte opleidingen en cursussen volgen. Dit staat altijd goed op je cv.

Over dat cv gesproken. Je hebt er misschien wel uren werk aan gehad. Maar wist je dat een recruiter gemiddeld 7 seconden naar een cv kijkt? Daarom is het van groot belang dat je een duidelijk en overzichtelijk cv maakt. Nogmaals, niet te veel informatie en zorg voor een mooie lay-out. Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie meteen zichtbaar is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk