Druk voor de deur

Het is druk voor de deur. 9 november behandelt de gemeenteraad de begroting voor het volgende jaar. Honderden pagina’s tekst en cijfers, vier commissievergaderingen en volgende week de finale. Zojuist de (bijna) definitieve tekst voor de bijdrage van onze PvdA-fractie geschreven. Afgelopen weken hebben we daar hard aan gewerkt en we hebben er nu een goed gevoel bij. We kunnen ons in grote lijnen goed in de begroting vinden, maar vinden dat er op een paar punten nog een schep ambitie en durf bij kan. Meer ga ik nu even niet over vertellen. Kom en beleef het mee op 9 november. Volgende week meer en lees ook de gemeentepagina’s in de Molenkruier.
22 november verkiezingen 2e kamer. Afgelopen weken heel wat uren op Cityplaza e.o. doorgebracht om met mensen te praten. Het moet en kan en zal beter in Nederland. Sterker en socialer. In een land waar de miljonairs- en miljardairs-top het in een jaar weer 10% “beter” kreeg, zijn nog steeds voedselbanken, werken illegalen in kassen en werkhuizen en er zijn nog steeds te weinig handen aan het bed. Het lijkt echt op het land van de VOC.
Opiniepeilers en stemwijzers doen goede zaken. En vinden soms verrassende uitkomsten. Zo blijkt een grote meerderheid in Nederland het helemaal niet zo’n probleem te vinden als de rijkssubsidie op dure villa’s (ook wel bekend als hypotheekrente-aftrek) wordt beperkt. Vooral als je met het geld dan de huurtoeslag en goedkope woningen voor starters kunt blijven betalen. Dat lijkt mij ook een prima keus. Daar heb je ook geen Stemwijzer voor nodig. Mijn advies: Stem Wijzer.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: