Update: Herteweide weer vrijgegeven voor de bewoners

De politie heeft vanmiddag rond 14.30 uur de Herteweide in de wijk Batau Noord weer vrijgegeven voor de bewoners. De Explosieven Opruimingsdienst Dienst (EOD) heeft het explosief dat vanmorgen in een brandgang werd gevonden meegenomen en zal onschadelijk worden gemaakt. Het is niet bekend om wat voor explosief het gaat. De politie zal binnenkort met een verklaring komen.

Een bewoner trof vanmorgen rond 10.20 uur verdachte kleding aan in zijn kliko waaronder een bivakmuts en alarmeerde de politie. Die startte daarop een onderzoek en stuitte in een brandgang achter de woning aan de Herteweide op het explosief. De kleding is veiliggesteld en meegenomen voor forensisch onderzoek.

Een bewoner laat onze redactie weten: ‘Vannacht was een achtervolging van een scooter in de wijk en de verdachten hebben zich vermoedelijk in mijn carport verscholen. Ontdaan van kleding en dat in mijn kliko gegooid. Daarna hebben ze de tas met explosieven over schutting bij de buren hebben gedumpt.’

De gedumpte kleding in de kliko

Of de vondst te maken heeft met de plofkraak in de nacht van woensdag op donderdag 12 december bij de Coolblue op de Europalaan in Utrecht kan de politie nog niet zeggen. De kleding die in de kliko is gevonden is meegenomen voor forensisch onderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren