Dorpshuis Vreeswijk feestelijk geopend

Afgelopen weekend heeft het gerenoveerde Fort Vreeswijk haar deuren feestelijk geopend. Ruim 500 belangstellenden kwamen kijken welke activiteiten het Wijkplatform Vreeswijk en het ‘Dorpshuis’ te beiden hebben. Hiervoor was een informatiemarkt opgezet.

Zaterdagavond 14 januari jl., na de officiële opening van het Dorpshuis, was er een interactief debat. Een panel, met wethouder Stekelenburg, Huisarts Grol, GGD regio Utrecht, Mitros, Landelijke Stichting Actieve bewoners en Zilveren Kruis/Achmea,  debatteerde onder leiding van moderator Stefan Wijers over verschillende dilemma’s van burgerparticipatie. Het publiek nam ook deel aan het debat en kon stemmen over stellingen met smartphones. Het panel was vol lof over het project “Renovatie Fort Vreeswijk” en het is misschien wel een landelijk voorbeeld. Tijdens het debat werden ideeën geuit hoe onze burgerinitiatieven verder ondersteund kunnen worden en over samenwerking tussen de verschillende organisaties.  Daarna werd er volop gedanst op live muziek van de swingende band Uptown.

Zondag 15 januari jl. was er Open Huis voor de buurt. Ruim 400 mensen kwamen hun nieuwe Dorpshuis bezichtigen en overlaadden de vrijwilligers met complimenten over het resultaat. Er was heel veel belangstelling voor de feestelijke activiteiten en de informatiemarkt.

De organisatie: ‘Iedereen is er van overtuigd dat het Fort een essentiële betekenis heeft voor de wijk. Beide voorzitters, René Kwant van het Wijkplatform Vreeswijk en John Geurts van de Stichting Dorpshuis, benadrukken het enthousiasme van de vele vrijwilligers die daarmee een bijdrage leveren aan een levensloopbestendige wijk.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren