Geen Avond voor de Stad op Hemelvaartsdag

Donderdag 26 mei staat er in verband met Hemelvaartsdag geen Avond voor de Stad op het programma. Een goed moment om even stil te staan bij de kalender van de gemeenteraad tot aan de zomervakantie. De week na 26 mei, op donderdag 2 juni aanstaande, wordt er weer een Avond voor de Stad gehouden. Ook een week later, 9 juni, staat er een Avond voor de Stad in de planning. Dit keer is er ook ruimte voor inspraak door een inwoner. Heb je een idee dat de aandacht van de raad verdient? Meld je dan aan voor de inspraakronde via een e-mail aan griffie@nieuwegein.nl. Ook het verzorgen van een intermezzo is mogelijk. Het intermezzo bestaat uit een informatieve presentatie over iets moois dat in onze stad gebeurt.

Op 16 juni, tijdens de laatste Avond voor de Stad, staan er vooral informatieve delen op de agenda en is er minder ruimte voor debat, discussie en inspraak.

Op 23 juni is de Raadsvergadering. Deze avond wordt er een besluit genomen over de Regenboogagenda, over zonnepanelen op parkeergarage Theater en over de begrotingen van diverse regionale samenwerkingsverbanden.

Daarna komt de raad vóór de zomer nog twee keer bij elkaar. Op 7 juli is de zogenaamde Kaderraad, waarin er over de financiën van de gemeente gesproken wordt en een week eerder, op 30 juni, wordt deze Kaderraad voorbereid tijdens de speciale financiële Avond voor de Stad.

Naast de mogelijkheid als inspreker en verzorger van het intermezzo, ben je ook welkom om mee te spreken over de onderwerpen die op de agenda staan. De agenda’s bij de vergaderingen vind je via nieuwegein.bestuurlijkeinformatie.nl, waar je ook de contactgegevens van de Nieuwegeinse raadsleden vindt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk