Dollemansrit door Nieuwegein eindigt met arrestatie

De politie heeft vrijdag een automobilist aangehouden na een achtervolging door Nieuwegein heen waarbij de man politie-auto’s ramde en dreigde tegen het verkeer in de A27 op te rijden. De achtervolging begon toen een agent in burger de man op de Waterlinieweg nogal vreemd gedrag zag vertonen in het verkeer. De agent lichtte daarop zijn collega’s in.

De gealarmeerde agenten gaven de man een stopteken maar dat werd genegeerd. Daarop werd de achtervolging ingezet. Dat ging er niet zachtzinnig aan toe: uiteindelijk raakten drie politiewagens beschadigd.

In Vreeswijk werd de auto bijna klemgereden door de politie. Om te ontsnappen, reed de vluchtende automobilist over het lege terras van een pizzeria heen en werden geparkeerde auto’s geramd. Toen de man dreigde tegen het verkeer in de A27 op te rijden, besloten agenten om hun auto ervoor te zetten zodat hij wel moest stoppen. Daarna werd de man met het nodige geweld uit de auto gehaald en gearresteerd. Eén agent raakte bij de achtervolging lichtgewond. Onze fotograaf Frits Kleppe zat er bovenop. (Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s).

De man werd na zijn arrestatie onderzocht door ambulancepersoneel en voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar wordt ook onderzocht of hij onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Na deze onderzoeken zal de inwoner van Rhenen worden ingesloten voor onderzoek en verhoor. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij wordt ook nog verdacht van het plegen van verkeersovertredingen waardoor gevaar, hinder en schade ontstond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren