Katern

Dog-Dartbee 2004

Nadat het team “Lekker Eigenwijs” van de Kynologenvereniging Nieuwegein de tweede prijs had gewonnen bij het Nederlands Kampioenschap Fly-ball, is er weer een Nederlands Kampioen bij die vereniging bijgekomen en wel middels Dog-Dartbee. Wat houdt dog-dartbee precies in:

het is een onderdeel van dog-frisbee, waarbij een “dartbord” op het veld wordt geplaatst en de handler de hond door het gooien van een frisbee zo moet sturen, dat de hond in een vak van het dartbord terechtkomt die de meeste punten heeft. Op 9 oktober jl. werd de eerste Nederlandse Kampioenschappen Dog-Dartbee gehouden. Dit evenement vond plaats in een manege in Tiel georganiseerd door Kings Flyer’s van Arie Konings.

Er waren 32 deelnemers vanuit alle hoeken van Nederland en zelfs uit Duitsland aanwezig. Kynologenvereniging Nieuwegein werd vertegenwoordigd door twee leden en wel Erica Honingh (The Bouncers) met Maggie en Joke Zirkzee met Coach. Zij waren beiden ingedeeld in verschillende poules en stonden in de halve finale.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk