Fundamentele keuzes parkeerbeleid Nieuwegein noodzakelijk

De VVD heeft tijdens de raadsvergadering van 18 december 2014 met succes gepleit voor een extern onderzoek om de parkeerexploitatie van Nieuwegein op orde te brengen.

Sinds 2009 heeft de gemeente al 10 miljoen euro extra moeten uitgeven om de structurele verliezen op de parkeerexploitatie te kunnen dekken. Deze reservering blijkt per 2015 geheel uitgeput te zijn, waardoor een aanvulling van meer dan 6 miljoen euro nodig is om de verliezen tot en met 2022 op te kunnen vangen. Voor de VVD is de maat vol en zij heeft daarom samen met de PvdA en GroenLinks het college verzocht om in plaats van alleen prijsverhoging met nieuwe (out of the box) voorstellen te komen die zo snel mogelijk een eind moeten maken aan de verlieslatende parkeersituatie in het centrum van Nieuwegein. Het voorstel kreeg de steun van een meerderheid van de partijen in de Raad.

De VVD is van mening dat parkeren geen doel op zich is het resultaat van dat mensen naar het stadscentrum willen komen. “Daarom moet parkeerbeleid ook gezien worden in combinatie met een integrale visie op de lokale economie, verkeer & vervoer, ruimtelijke ordening en milieu”, aldus Marco Diekstra van de VVD Nieuwegein. Diekstra: “de huidige voorstellen gaan alleen over een verhoging van de tarieven en gaan daarbij voorbij aan waar het echt om gaat: het aantrekkelijker maken van het centrum van onze stad. Als je dan als wethouder om extra geld vraagt dan moeten daar goede plannen aan ten grondslag liggen om zo snel mogelijk de tekorten op een realistische manier weg te werken”.

De VVD heeft daarom de wethouder verzocht een onafhankelijk extern bureau te laten onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn om de parkeerexploitatie op orde te brengen en voor het zomerreces van 2015 met voorstellen te komen richting de raad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren