Video: Sinterklaas aangekomen in Nieuwegein

Zaterdagmiddag 16 november is Sinterklaas aangekomen in de binnenstad van Nieuwegein. Per tram kwam hij rond 15.00 uur aan op locatie West op City. Sinterklaas had al heel veel pieten vooruit gestuurd. Vanaf 13.00 uur zette zij winkelcentrum Cityplaza op stelten en deelden zij natuurlijk wat lekkers uit aan de kinderen. De spanning was van de gezichten af te lezen, ook bij de ouders!

Het hele winkelcentrum werd overgenomen door de hulpjes van Sinterklaas. Onze videograaf Jos van Vogelpoel maakte bovenstaand videoverslag van de aankomst van de Goed Heiligman en begeleidde hem naar de Kuil aan de Raadstede waar zijn stoel klaar stond. Wethouder John van Engelen heette de Sint welkom waarna hij werd  toegezongen door een overvolle Kuil met ouders en kinderen.

Vanaf vanavond mogen de schoentjes weer worden gezet. Kijk bovenstaand videoverslag en geniet van de aankomst van de Sint in Nieuwegein. Onze fotograaf Jordy Jupijn maakte onderstaande foto’s van de aankomst.

 

One thought on “Video: Sinterklaas aangekomen in Nieuwegein

  1. John

    Jammer dat er niet alleen zwarte pieten bij waren.
    Ik zag ook enkele bleekscheten in een zwarte piet kostuum rondhuppelen en muziek maken.
    In onze cultuur hoort zwarte piet bij sinterklaas ,dat moet niet verandert worden door een klein groepje .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren