Derde editie van de Buurtcamping heeft Middeleeuws tintje

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli wordt de Middengaarde op Galecopperpark omgetoverd tot Buurtcamping. Drie dagen lang is het park aan de rand van de wijk Galecop een gemoedelijke camping, waar inwoners van Nieuwegein elkaar beter kunnen gaan leren kennen. Wil je komen luieren, gezellige activiteiten doen of BBQ-en met de buren? Het is allemaal mogelijk. Je kunt nog een plek reserveren voor je tent.

Het middeleeuwse/spel thema is voor de organisatoren van de Buurtcamping niet nieuw. Op het gevarieerde evenemententerrein van de Middengaarde worden met regelmaat workshops handboogschieten en zwaardvechten gegeven, ook de spelvorm archery- tag (waarbij deelnemers met bogen en een zachte pijl een object of elkaar proberen te raken) neemt aan populariteit toe. De Middengaarde is tevens bekend van lasergame of festivals zoals Geinbeat en menigeen heeft hier de afgelopen jaren een bedrijfs- of familie (thema) feestje gevierd.

Het weekend van de buurtcamping wordt het activiteitenaanbod uitgebreid met workshops en demonstraties zwaardvechten en dit samen zal het weekend helemaal een Middeleeuws tintje geven. Er zal dagelijks een kampvuur worden ontstoken tegen schemering en ook aan het avondeten en het ontbijt is gedacht, voor een simpele maar voedzame maaltijd wordt gezorgd en is alleen voor kampeerders bij de prijs inbegrepen.

In 2017 werd de eerste Buurtcamping gehouden. De organisatie valt nu onder de nieuwe stichting ‘Burgerinitiatieven Nieuwegein.’ Er is plaats voor maximaal 100 kampeerders. De buurtcamping Nieuwegein wil gezinnen met een smalle beurs in het eerste weekend van de schoolvakantie in Midden Nederland zo een bijna gratis vakantieweekend laten beleven.Een plekje kost slechts € 15,- per persoon. Houders met een Nieuwegein-Pas zijn goedkoper uit.

Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. ‘Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit’ aldus één van de initiatiefnemers.

De organisatie zoekt nog actieve en sociale buurtbewoners uit de buurt die mee willen helpen bij de organisatie van deze camping. Wil jij beheerder of vrijwilliger worden of meer weten? Stuur dan een mailtje naar krijn@debuurtcamping.nl en dan neemt de organisatie contact met je op! Wil je komen kamperen? Kijk dan op de website van ‘Buurtcamping Nieuwegein.’ Je kunt ook een App sturen naar: 06-24749281.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren