Derde editie PitPop Nieuwegein gaat door!

PitPop Nieuwegein gaat door! Stichting Vrienden van Muziek hield begin dit jaar op met haar actieve bestaan. Omdat PitPop Nieuwegein met deze stichting samenwerkte ontstond de illusie dat het met PitPop Nieuwegein ook gedaan was. Niets is minder waar! Op 14 september 2019 staat PitPop Nieuwegein met haar derde, gratis toegankelijke editie in de kleine zaal van Theater De Kom.

PitPop Nieuwegein is een burgerinitiatief van Inge Visser en Savanna Visser. In samenwerking met Stichting Vrienden van Muziek zijn er twee mooie edities geweest in The Pit in Nieuwegein. ‘Het initiatief is een op zichzelf staand feit en bestaat dus ook zonder de Stichting Vrienden voor Muziek. Jammer dat de samenwerking is gestopt? Dat wel!’ aldus de organisatie tegenover onze redactie.

Door deze verandering in samenwerking werd de organisatie van PitPop Nieuwegein gedwongen om haar horizon te verleggen en achteraf gezien was dit een cadeautje. Er kwam een nieuw, fris logo. Een statement naar het onterechte imago van metalfestival, dat onbedoeld ontstaan was vanwege de vorige locatie. PitPop Nieuwegein is vanaf dag 1 een popfestival met toegankelijke popmuziek voor iedereen, de organisatie wil dat met het nieuwe logo benadrukken.

Het nieuwe logo

In haar zoektocht naar een mooie locatie ontmoetten PitPop Nieuwegein en DE KOM elkaar. Niet een plek waar je een popfestival zou verwachten, aan de andere kant; waarom niet? Voor DE KOM een mooie gelegenheid om te onderzoeken of haar theaterpubliek in is voor een popfestival en of de niet-theaterbezoeker nu ook de weg naar DE KOM weet te vinden. En voor PitPop Nieuwegein is dit een prachtige kans om te laten zien dat ze het meent en haar droom, om groter en beter te worden, elk jaar weer een stukje verder verwezenlijkt.

PitPop Nieuwegein heeft na twee succesvolle edities haar plekje in Nieuwegein verworven. Een hechte en enthousiaste groep vrijwilligers brengt met PitPop Nieuwegein een festival met toegankelijke popmuziek, ruimte voor aanstormend talent én een fantastische sfeer. Op naar de derde editie!

PitPop Nieuwegein, 14 september 2019 in de kleine zaal van DE KOM. De deuren gaan open om 19.00 uur, de toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren