De Volendammer stopt op Cityplaza

Sinds jaar-en-dag zit vishandel De Volendammer van Kees Bont op Cityplaza, maar zaterdag 24 september aanstaande zal Kees zijn deuren sluiten op het winkelcentrum in de binnenstad van Nieuwegein. Zelf heeft hij, vanaf 1985 met alle plezier in Nieuwegein gewerkt, maar op zijn 64e is het niet meer verantwoord om opnieuw te moeten investeren in een nieuwe locatie, zeker zònder opvolger.

Kees: ‘We hebben te lang in de rommel gezeten door de verbouwing in de binnenstad van Nieuwegein. Als ondernemer zijn we daar de dupe van geworden. Bakkerij Tamminga in Nieuwegein die tegenover mij zat is failliet gegaan evenals de kaasboer. Bloemenhuis Rob Bakker heeft een winkel kunnen vinden op winkelcentrum Galecop.’

Een nieuwe locatie zit er voor Kees niet meer in. ‘Het is vooral nu een moeilijk klimaat voor ondernemers om te starten. Vanwege de hoge energiekosten en transportkosten, maar ook de inkoop van producten zijn continu stijgende. Daarnaast is het moeilijk om goed personeel te krijgen’ aldus Kees Bont.

‘We hebben met Wereldhave, de verhuurder van het pand waarin wij zitten op Cityplaza, goede gesprekken gehad en het traject tevreden afgesloten. Wereldhave is net zo goed slachtoffer van de kortzichtige kijk van de gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht. De manier waarop men op deze schaal van herontwikkelingen met deze ondernemers omgaat, is kort gezegd een schande. Er zijn nog veel ontevreden winkeliers door de dalende omzet’ zegt Bont.

Zaterdag 24 september is dus de laatste dag voor deze ondernemer uit Volendam. Ruim 37 jaar heeft hij mooie momenten gehad als ondernemer. Jammer van de laatste paar jaar want hij had de 40 jaar graag willen volmaken, maar zo zegt Kees Bont: ‘Ik wil alle klanten die mij in de afgelopen 37 jaar hun klandizie aan mij hebben gegund, uit de grond van hart bedanken. Ik heb jongens en meisjes ouders zien worden en hun kinderen zien opgroeien en helaas de verdrietige kant ook meegemaakt en bij begrafenissen geweest. Na 37 jaar 15 uur per dag in Nieuwegein te zijn geweest trek ik nu de deur dicht en ga genieten van mijn kinderen en kleinkinderen.’

One thought on “De Volendammer stopt op Cityplaza

  1. Wim Vermeulen

    Kees Bont , n topper, ondernemer met visie en hart voor waar hij voor staat. jammer dat dit de zoveelste misser is van nauwelijks betrokken ambtenaren. Daar ontbreekt het aan gevoel wat er in de basis bij en ondernemers en consumenten speelt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk