De Nieuwegein Quiz één jaar later

Vandaag exact één jaar geleden zou voor de allereerste keer De Nieuwegein Quiz worden georganiseerd, een grote quiz over alles wat er te weten valt over Nieuwegein. Op 12 maart 2020 zou dit voorproefje op ’50 jaar Nieuwegein’ met bijna honderd kandidaten worden gespeeld in het Anna van Rijncollege.

Na maanden aan voorbereidingen stonden de organisatoren in de startblokken voor de realisatie van het project toen het nieuws kwam, dat in verband met de dreiging van het Corona-virus, grote groepen niet meer waren toegestaan. Een enorme tegenvaller. Kandidaten, sponsoren en locatie moesten binnen de kortst mogelijke tijd op de hoogte gebracht worden, wat telefonisch het snelst kon worden gerealiseerd.

Al snel bleek dat het er niet in zat dat de quiz binnen afzienbare tijd op locatie gespeeld zou kunnen worden. De organisatie hield tussentijds voeling met de kandidaten en sponsoren door ieder kwartaal via e-mail contact met hen te zoeken. Dit werd erg op prijs gesteld en niemand haakte af. Er is niet overwogen om de quiz in een online-editie om te zetten. De organisatoren willen graag de kracht van de interactie tussen de deelnemers onderling én met de presentator, vasthouden om een gezellige en spannende avond te realiseren.

De organisatie beraadt zich nu voorzichtig op de mogelijkheid of zich in september nieuwe kansen zouden kunnen aandienen voor een tweede poging. Daartoe is het afwachten hoe het vaccinatieprogramma uitpakt. De veiligheid en gezondheid van deelnemers en betrokkenen is daarin leidend. Tot die tijd moeten de quizvragen achter slot en grendel blijven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk