Inspirerend nieuw initiatief: ‘De Nieuwegein Quiz’

Op donderdagavond 12 maart wordt de eerste grote Nieuwegein Quiz georganiseerd waaraan alle (oud)Nieuwegeiners van 14 jaar en ouder mee kunnen doen. Het wordt een inspirerende, leerzame, maar vooral hele leuke avond met vragen over alles wat Nieuwegein was, is en wordt. Plaats van handeling is de Anna van Rijnzaal van het Anna van Rijncollege aan de Albatros in Nieuwegein. Kandidaten kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van de organisatie. Hier kunnen zij ook alle informatie over De Nieuwegein Quiz vinden.

Tijdens De Nieuwegein Quiz gaan de deelnemers als het ware terug in de schoolbanken om hun kennis over Nieuwegein te testen. Het maakt niet uit hoeveel iemand van de stad weet, er zijn vragen op allerlei niveaus en over allerlei onderwerpen. Want wie weet hoe groot Park Oudegein is? En wanneer bestaat Nieuwegein 50 jaar? Hoeveel windmolens staan er in Het Klooster? En wat betekende Anna van Rijn voor Jutphaas?

Het grootste deel van De Nieuwegein Quiz wordt in duo’s gespeeld. Daarom wordt kandidaten gevraagd zich als tweetal aan te melden. Jongeren vanaf 14 jaar kunnen ook meedoen. Hun spelpartner moet dan wel 18 jaar of ouder zijn. De finale wordt een spannend gebeuren waarin de drie beste koppels het individueel tegen elkaar op gaan nemen. In drie korte vragenrondes vallen steeds de twee minst scorende kandidaten af. Wie mag zich aan het eind van de avond de ‘Beste Nieuwegeinkenner’ van 2020 noemen en de eerste ‘Nieuwegein Quiz Trofee’ mee naar huis nemen?

Een groep van zes vrijwilligers, wiens roots in Nieuwegein liggen of die al een jarenlange binding met de stad hebben, werken hard aan dit kersverse initiatief. Voorzitter René Hansen, tevens de presentator van De Nieuwegein Quiz: “In aanloop naar het tiende lustrum van Nieuwegein is de intentie om volgend jaar te kunnen zeggen dat we er een traditie bij hebben.”

Deelname aan De Nieuwegein Quiz kost € 5,00 per duo. Mensen met een Nieuwegein Stadspas kunnen gratis meedoen aan de quiz. Hen wordt gevraagd om bij de aanmelding het nummer van hun Stadspas te vermelden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren